Om filmstudion

Läs mer om vår förening och styrelse.

Om föreningen

Skövde Filmstudio är en ideell förening vars målsättning är att visa kvalitetsfilm till ett lågt pris och att främja intresset för filmmediet.

Vi vill ge vår publik ett större utbud av filmer från andra länder och filmer av regissörer som sällan kommer upp på Svenska Biografer utanför de stora städerna.

Filmstudion har verkat sedan 1967 i Kulturhuset i Skövde på Bio Odéon där vi under höst- och vårtermin visar ett terminsprogram med minst sju filmer (se programblad fr.o.m. våren 2007).

Skövde filmstudio är medlem i SFF, Sveriges Förenade Filmstudios, som är en samlande centralorganisation för landets filmklubbar. På SFF:s webbplats kan du hitta andra filmstudios i Sverige samt söka bland filmer i Filmlistan.

Skövde filmstudio stöds av Europa Cinemas.

 

Läs Filmrutan

Filmrutan är Sveriges äldsta filmtidskrift och ges ut av Sveriges Förenade Filmstudios. Filmrutan ger plats för essäer, analyser, kommentarer om film och filmhistoria.

Kontakt & styrelsen

Vi vill gärna höra ifrån dig. Få tips på filmer, idéer du kan ha i samband med våra filmvisningar, eller om du vill vara med och arbeta med oss. E-post: skovde@filmstudio.se


Ordförande

Tove Frenger,

, 070-5335523

Kassör

Inger Karlsson

Sekreterare

Karin Gustavsson

Ledamot

Kjell-Ove Herdonsson

Ledamot

Lena Carlsson

Ledamot

Krister Johannesson

Ledamot

Göran Pehrson