Brighton 4:e gatan

Brighton 4th

Omslag till filmen: Brighton 4th

Produktion:Georgien, Ryssland, Bulgarien, Monaco, USA, 2021

Regissör:Levan Koguashvili

Medverkande:Levan Tediashvili, Giorgi Tabidze, Kakhi Kavsadze, Nadezhda Mikhalkova, Laura Rekhviashvili, Tsutsa Kapanadze

Speltid:95 min

Visning:2/3 2024 kl. 15:00

Om filmen

Den gamle brottningsmästaren Kakhi lämnar sin sjuka hustru och älskade hund i Tbilisi i Georgien för att besöka sonen Soso i Brighton Beach i Brooklyn, en stadsdel till stor del befolkad av rysktalande immigranter från det forna Sovjetunionens alla hörn. På plats i New York får han veta att Soso inte studerar medicin som planerat, utan istället sliter hårt som flyttkarl. Han har dessutom dragit på sig stora spelskulder hos en rysk gangster. Khaki beslutar sig för att hjälpa sin son ur knipan.

Visningstillfällen

Lördag 2/3 2024 kl. 15:00

Filmen är en unik skildring av immigranters liv i Brighton Beach i Brooklyn, även kallad "Little Odessa", en stadsdel till stor del befolkad av rysktalande immigranter från det forna Sovjet, Georgien och Ukraina. En film om mänsklighet, styrkan i samhörighet och tron på att det finns något gott i varje människa. En film om att inte ge upp hoppet om någon. Vi får följa Kakhi, som varit brottningsmästare i hemlandet och lämnar sin sjuka hustru och älskade hund i Tbilisi i Georgien för att besöka sonen Soso i USA. Han har fått höra rykten från andra georgier att sonen inte studerar medicin som planerat. Soso sliter hårt som flyttkarl och har dragit på sig stora spelskulder hos en rysk gangster och därför är hotad till livet.